ZF 24

Banca Mondiala aproba un imprumut, de 300 milioane euro, pentru Romania

17.07.2009, 09:27 20

Banca Mondiala a aprobat, joi, un prim imprumut, de 300 milioane euro (423 milioane dolari), dintr-un imprumut de un miliard de euro destinat Romaniei, pentru a ajuta la atenuarea efectelor crizei economice globale si la reluarea proceselor de crestere economica si convergenta, informeaza Mediafax.

"Acest imprumut sprijina implementarea programului guvernamental de consolidare a modului in care sunt gestionate cheltuielile publice, de diminuare a impactului crizei asupra cetatenilor saraci si vulnerabili, precum si de minimizare a riscurilor aferente crizei sectorului financiar national, prin abordarea vulnerabilitatilor existente si potentiale si prin consolidarea procesului de reglementare si consolidare, in vederea sustinerii pe termen lung a unui sector financiar mai rezistent, care sa functioneze mai bine", a declarat, intr-un comunicat, seful Biroului Bancii Mondiale in Romania, Benoit Blarel. Mai multe detalii despre prima transa a imprumutului Bancii Mondiale aflati pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO