ZF 24

Francezul Didier Colin are undă verde pentru poziţia de director general adjunct al BRD

Foto Silviu Matei

Autor: Raluca Ghinea

05.06.2013, 20:54 920

Francezul Didier Luc Marie Dominique Colin a preluat funcţia de director general adjunct (vicepreşedinte) al BRD, a doua bancă locală, după ce a primit luni aprobarea preala­bi­lă a BNR, fiind totodată membru în Comitetul de Direcţie şi coordonator al departamentului Control Central al Riscurilor.

„Aprobarea prealabilă a BNR a fost acordată sub rezerva primirii de către BNR a informaţiilor solicitate de la Federal Reserve Bank of New York cu privire la activitatea domnului Colin şi a clarificării modului în care acestea se complementează cu informaţiile transmise de Board of Gover­nors of the Federal Reserve System“, se arată într-o informare a BRD transmisă Bursei de la Bucureşti.

BRD a înregistrat un profit net de 13 milioane de lei în primul trimestru din acest an, în scădere cu 84% faţă de perioada similară a anului trecut, iar volumul creditelor acor­date a avansat cu 2%, la 36 miliarde de lei.

Banca este controlată de grupul financiar bancar francez Société Générale, care deţine 60,2% din acţiuni. În acţionariat se regăseşte şi fondul Aberdeen Asset Managers Limited, cu 5,43% din titluri.

Acţiunile BRD au încheiat şedinţa bursieră de marţi în scădere cu 0,98%, la 8,1 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a băncii este de 5,64 miliarde de lei.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 06.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO