Bănci și Asigurări

Probleme celei mai mari bănci germane continuă: Gigantul Deutsche Bank va continua să concedieze oameni din divizia de investiţii

Probleme celei mai mari bănci germane continuă:...

Autor: Alex Ciutacu

02.04.2018, 00:00 396

Deutsche Bank a început o nouă analiză a diviziei de investiţii care ar putea duce la tăieri de costuri considerabile, transpuse în reduceri de personal, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Operaţiunile din Statele Unite ale băncii sunt ţinta principală, deşi analiza se extinde de-a lungul întregii unităţi de tranzacţionare la nivel global, potrivit surselor care au cerut să rămână anonime. Cea mai mare bancă de investiţii din Europa examinează businessurile unde s-au pierdut cote mari de piaţă, pentru a determina dacă merită investiţia pentru a câştiga înapoi acele cote sau dacă alegerea potrivită este să facă exit din anumite pieţe.

Executivii seniori plănuiesc să finalizeze analiza, numită „Proiectul Colombo“, în următoarele săptămâni, înainte de a decide unde să reducă costuri şi personal şi unde să investească.

Viitorul diviziei de investiţii, cea mai mare unitate a creditorului după venituri, a reprezentat punctul central de nemulţumire în cadrul băncii, astfel că CEO-ul John Cryan încearcă să schimbe direcţia în care merge businessul, de la mijlocul anului 2015, de când a preluat funcţia.

Frustrarea investitorilor faţă de lipsa de creştere a Deutsche Bank l-a determinat pe preşedintele băncii Paul Aschleitner să caute un înlocuitor pentru Cryan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO